Preskoči na glavni sadržaj

Dijeta za teško bolesne ljude


Dijeta za teško bolesne ljude

Bolesti su izazvane:
1. Nedostatkom hranljivih materija(kuvana hrana).
2. Toksinima (akumuliranih u telu tokom vremena)


Sledstveno tome, lecenje se sastoji od:

1. Preplaviti telo hranljivim materijama.
Ne jesti kuvanu hranu najmanje 3 meseca. Kasnije mozete dodati 15% jednostavne kuvane hrane samo za veceru (pecen krompir, integralni pirinac, kuvano povrce), ali je bolje biti na kompletno sirovoj hrani dok simptomi potpuno ne isceznu.
13 casa svezeg soka dnevno, svakog sata: 1 sok od pomorandze, 4 soka od zelenog lisnatog povrca, 5 jabuka/sargarepa i 3 soka od sargarepe. U pocetku, ako nemozete piti toliku kolicinu soka, mozete piti manje kolicine ali morate ih piti svakog sata. Takodje, prvih dan, dva u pocetku mozete preskociti 3 soka od sargarepe. Sok mora biti svez, ali ako morate da pripremite unapred sok od sargarepe mozete pomesati sa sokom od jabuka da biste zastitili sok od oksidacije. Nemojte gutati sok direktno, zadrzati kratko u ustima da bi se sok pomesao sa pljuvackom.
Mozete jesti voce i povrce, male kolicine prethodno potopljenih badema ili oraha.
2 kasike lanenog ulja dnevno ili 2 kasike sveze samlevenog lanenog semena.


2. Klizma od kafe (ciscenje debelog creva)
Kada pocnemo da se hranimo pravilno, tumori ili neki drugi toksican otpad pocinje da se topi pa ceo otpad ide u debelo crevo gde je ponovo absorbovan. Ovaj process moze ubiti bolesnu osobu. Pored toga, jetra koja je vec preopterecena toksinima ne moze vise obavljati svoj zadatak, koji je da filtrira toksine i da ih izbacuje u creva. Kako bi mogli da izbacimo toksine napolje i da aktiviramo jetru, potrebne su nam redovne klizme od kafe. Kafa ce biti absorbovana u jetru i stimulirace ciscenje jetre otvaranjem zucne kesice i izbacivanjem zuci sa koncentrovanim toksinima. Tecnost u debelom crevu ce sakupiti toksine i izbaciti ih napolje.
Uzmite 3 pune kasike organske kafe I dodati 1 L vode, kuvati 3 minuta , zatim dinstati poklopljeno narednih 25 minuta. Procediti, dodati caj od kamilice do 1 L i ostaviti da se ohladi do temperature tela. Legnite na desnu stranu sa nogama savijenim prema sebi. Podignite kesu sa tecnoscu najvise do 50 cm i pustite tecnost u vase crevo. Pokusajte da zadrzite klizmu 12 minuta, najmanje 5min, najvise 15min.
Potrebno je 5 klizmi dnevno, zadnju u 10 uvece mozete zameniti cajem od kamilice ako imate problema da zaspite. Prva dva dana mozete mesati kafu i caj od kamilice a takodje mozete smanjiti kolicinu tecnosti.
Posle dva meseca, mozete smanjiti broj klizmi i zameniti neke od njih cajem od kamilice.

tvoracgrada.forum 

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

Koju hranu treba često jesti?

Svi mi želimo dugo i zdravo živjeti.
Kada govorimo o zdravlju, imunitetu i svemu onome što je potrebno kako bi se to održalo, mnogi ljudi ne žele slušati,  jer misle da su u pitanju izuzetno složeni savjeti. Prevencija raznih vrsta bolesti poput raka ili srčanih bolesti nije toliko kompleksna koliko ljudi zapravo misle. Ustvari, vrlo je jednostavno!



Danas dijelim s vama informacije o tome koje namirnica treba često jesti,  ako želite dug život i odlično zdravlje.

Mahunarke
Mahunarke su pune nutrijenata i zdravih vlakana, a zbog ugljikohidrata ih tijelo sporije vari zbog čega ovi plodovi pozitivno djeluju na regulaciju šećera u krvi. Veliki broj dosadašnjih istraživanja pokazao je  da mahunarke mogu značajno smanjiti rizik od mnogih tipova tumora, posebno raka crijeva. Fitohemikalije u grahu usporavaju rast tumora, a istraživanjem sprovedenim na Harvard School of Public Health došlo se do zaključka da žene koje konzumiraju grah najmanje dva puta sedmično imaju 24 posto manje šanse da r…

Znate li zašto je tamna čokolada zdrava?

Čarolija čokoladnog okusa je poznata stotinama godina. Pitam se, koliko vas zna zašto je tamna čokolada zdrava?

Za razliku od obične čokolade koja obiluje šećerima i uglavnom ne sadrži antioksidanse, crna čokolada je pravi zlatni rudnik antioksidanasa.



Čokolada sa visokim sadržajem kakaoa (minimalno oko 80%) sadrži mnogo više antioksidanasa nego zeleni čaj ili crno vino.

1. Crna čokolada vas štiti od UV zraka

Suprotno mišljenju da je čokolada neprijatelj vašeg tena, crna čokolada vas čini ljepšima. Ako želite da zaštitite vašu kožu od oštećenja uzrokovanog sunčevim UV zracima, posegnite za tamnom čokoladom. Istraživanje objavljeno u žurnalu „Nutrition“ pokazalo je kako osobe koje redovno konzumiraju crnu čokoladu imaju glatkiju kožu, znatno  manje crvenih plikova nakon izlaganja suncu, a njihova koža duže vreme zadržava hidrataciju. Crnom čokoladom takođe možete sprečiti diskoloraciju i dispigmentacijekože uzrokovanu starenjem.

2. Crna čokolada je prijatelj vašeg srca

Harvardski struč…

Sedam važnih razloga da jedete jagode

Malo ko može odoljeti crvenim, sočnim, srcolikim plodovima koji nas na proljetnim pijacama osvajaju već na prvi pogled.
Riječ je, naravno, o kraljici proljeća - jagodi. 
Nažalost, danas je potreban poseban oprez pri kupovini, jer se upravo ovo voće smatra jednim od najzagađenijih kad je riječ o pesticidima.
Stoga, ili ih uzgojite sami u svom vrtu (uživat ćete već pri samom pogledu na njih) ili ih pak kupite kod nekog provjerenog prodavača na tržnici.  
Domaća, pravilno uzgojena i netretirana jagoda obiluje moćnim sastojcima koji donose višestruke koristi za zdravlje. 

Riznica zdravih nutrijenata
Osim što pomažu u suzbijanju srčanih oboljenja, jagode čuvaju zdravlje vida, poboljšavaju moždane funkcije, ublažavaju artritis i druga upalna stanja, snižavaju krvni pritisak.
Zahvaljujući obilju antioksidansa i polifenola, jagode također usporavaju učinke starenja, jačaju imuni sistem, štite od različitih vrsta raka.
A to je samo djelić njihovih dokazanih dobrobiti.
Slično kao i trešnje, i j…