Muffini s bundevom

Sastojci
200 g očišćene žute bundeve
300 g pšeničnog oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 kasicica cimeta mljevenog
120 g šećera u prahu
3 jaja
50 ml mlijeka
50 ml ulja
50 g grožđica
maslac za premazivanje kalupa
50 g šećera u kocki



Priprema

1.
Bundevu stavite u posudu i dodajte tek toliko vode da je prekrije. Kuhajte na laganoj vatri. Nakon kuhanja ocijedite visak tecnosti.

2.
Toplu bundevu usitnite izgnjeciti kasikom. Brašno promiješajte s praškom za pecivo, cimetom i šećerom.

3.
Mikserom umutite jaja, dodajte mlijeko, ulje i bundevu. Postupno umiješavajte brašno i grožđice.

4.
Kalupe za muffine premažite maslacem. Napunite ih pripremljenom smjesom, pospite grubo tucanim šećerom (šećer u kocki) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar