Hrana koju treba jesti svaki dan

Hrana koju biste trebali jesti svaki dan

1- Špinat

Mnogi ga ne vole, ali špinat je važna namirnica posebno za muškarce. Potiče seksualno uzbuđenje, čuva zdravlje vašeg srca, pomaže u izgradnji mišića, kostiju i pomaže očuvati zdrav vid.
-2- Jogurt

Jogurt pomaže u borbi protiv tumora, izgradnji kostiju, jača imunitet… Posebno su zdravi probiotični jogurti koji u sebi imaju zdrave bakterije.


-3- Rajčice

Rajčice pomažu u borbi protiv tumora, ojačavaju imunitet, te čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava. O rajčicama je važno znati da su i one prerađene gotovo jednako zdrave kao i svježe. Stoga čaša soka od rajčice može zamijeniti povrće.


-4- Mrkve

Mrkve čuvaju zdrav vid, jačaju imunitet i pomažu u borbi protiv raka.


-5- Borovnice

Borovnice stimuliraju mozak i pomažu spriječiti gubitak pamćenja, djeluju preventivno kod dijabetesa, a vitamin A i C u njima čuva kardiovaskularni sustav. Sadrže više antioksidanta nego i jedno drugo popularno voće.


-6- Crni grah

Svaki grah je dobar za vaše srce, ali ni jedan drugi neće koristiti koliko crni. A osim toga antioksidanti u njemu djeluju povoljno na zdravlje mozga.


-7- Orasi

Orasi sadrže vrijedne sastojke koji potiču rast mišića, stimuliraju mozak i ojačavaju imunitet. Bogatiji su omega-3 masnim kiselinama od bakalara. Porcija oraha (oko 7 cijelih jezgri) je dobra u bilo koje doba dana, ali posebno za oporavak nakon posla.

relaxforum

Nema komentara:

Objavi komentar