Sir u slatkoj varijanti


Osim voćnih impresionirat će i slasne kombinacije s medom, orasima ili čokoladom, a kombinacije sireva i voće oduševit će goste čak i ako niste kuharPri posluživanju sira važno je znati da valja početi blagim ili mekim, a nastaviti tvrđim ili onim jačeg okusa

Primjerice, počnite kozjim sirom, nastavite cheddarom, a završite plavim sirom. Ili počnite ricottom s dodatkom meda, nastavite sirom gruyère te zadnji poslužite parmezan poprskan balzamičnim octom - kaže američka stručnjakinja za sir Laura Werlin.

Ako niste ljubitelj kuhanja, no ne možete zamisliti život bez sira, naučite li ga kombinirati, impresionirat ćete goste bez previše muke, tvrde stručnjaci.

Blagi nizozemski sir gauda, primjerice,dobro se slaže sa začinjenim orašastim plodovima, kremasti francuski camembert odlično prija u kombinaciji sa sočnom dinjom, a okus engleskog sira cheddara ugodno će se stopiti s onim svježih trešanja. No jedna od najintrigantnijih kombinacija možda je ona fontine - talijanskog sira bogatog okusa, s tamnom čokoladom. Za vrhunski užitak kombinaciju (može i otopljenu) poslužite na krekerima.

Sočne jabuke i kremasti brie

Talijanski mascarpone najbolje prija s jagodama. Udružite li ga sa zelenim jabukama, kremasti francuski brie postat će savršeno predjelo.
Mala slatka zadovoljstva

Za slatko, kremasto zadovoljstvo poslužite ricottu s omiljenom vrstom meda na dvopecima ili krekerima. Slatkasti havarti kombinira se s kruškama.
Brojna 'lica' parmezana

Iako se može kombinirati s mnogim namirnicama i jelima, intenzivni talijanski sir parmezan ponajbolje prija uz bogati okus pršuta, tvrde znalci.

luda go

Nema komentara:

Objavi komentar