Pire od krompira na deset novih načina


Pire od krumpira odličan je prilog za ručak i večeru. Priprema je brza i jednostavna. Oguljene krumpire potrebno je 20-tak minuta kuhati u slanoj vodi, ocijediti i gnječilicom napraviti pire. Dodajte 250 ml toplog mlijeka i malo maslaca, sol i papar. Ovaj praktičan prilog možete pretvoriti u nešto zaista posebno uz par zanimljivih sastojaka:



1. Nasjeckajte peršin, vlasac i drugo sveježe začinsko bilje. Umjesto klasičnog maslaca možete koristiti maslac sa začinskim travama. Pire krumpir će biti aromatičniji, pogotovo u kombinaciji s roladama i mesnim okruglicama.

2. Mediteranski način - u pire umiješajte sitno narezane masline, nekoliko kapi maslinovog ulja i nasjeckane listiće svježeg bosiljka. Umjesto navedenoga možete koristiti i pesto. Najbolje se slaže s ribom i povrćem.

3. Popržite komadiće slanine ili pancete s kockicama luka. Potom umiješajte u pire i servirajte uz meso ili varivo.

4. Azijski pire - umjesto mlijeka koristite kokosovo mlijeko (može i u prahu) te dodajte malo čilija.

5. Ako pripremate odrezak, ribu ili povrće na žaru, u pire umiješajte naribani sir (Gaudu) i sjeckani vlasac.

6. Za jedinstvenu, pomalo ljutkastu aromu u pire dodajte sjeckanu rukolu. Odlično u kombinaciji s mesom na mediteranski način, umakom od rajčice i ribom.

7. Još jedna ljuta varijanta - dodajte hren i senf. Ovakav pire je pravi prilog za odreske, kotlete i kobasice.

8. Ljubitelji orašastih plodova u pire mogu staviti nasjeckane orahe, lješnjake i pinjole (prethodno popržene vatri).

9. Pire će biti još kremastiji uz kozji ili svježi sir. Krumpir se odlično slaže i s mascarponeom.

10. Ako imate više vremena, pripremite pire s pečenim češnjakom. Odstranite vrhove češnjaka, te ih prekrijete maslacem/maslinovim uljem i zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite u pećnicu na sat vremena i 220 supnjeva. Odstranite ljuske, a pečeni češnjak pomiješajte s krumpirom.

luda go

Nema komentara:

Objavi komentar