Sok od mrkve i mladi luk su riznice zdravlja


Sok od mrkve čisti i obnavlja jetru

Ako organizam želite brzinski napuniti vitaminima – predlažemo da isprobate sok od mrkve. Ovo sirovo povrće će organizmu osigurati enzime neophodne za optimalno asimilaciju hranjivih sastojaka.


Mrkva ima snažno antiseptičko djelovanje!

Ovo povrće vedre boje osnažuje psihu, sprječava bolesti srca, karcinom, makularnu degeneraciju i pomaže u kontroli dijabetesa. Konzumacija mrkve može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi jer sadrži karotenoide.

Narančasto povrće može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi jer sadrži karotenoide.
Osim već navedenih pogodnosti, mrkva može poslužiti i kao lijek za probleme s jetrom. Mrkvino ulje je iznimno korisno za osobe sa suhom kožom, čineći ju mekšom i glađom.

Osim što čuva oči i dobar vid, mrkvica štiti od srčanih bolesti, ali i karcinoma. Pokazali su to rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Archives of Internal Medicine.
Mrkvin sok godi organizmu!

Ako imate problema s želucem ili probavnim sustavom, pijte mrkvin sok! Osim toga, on odlično čisti i obnavlja jetru. Ako ne volite čisti sok od mrkve, napitku možete dodati cijeđenu jabuku ili celer. Svježe iscijeđeni sok nemojte skladištiti. Pijte ga svakodnevno, odmah nakon cijeđenja.
Izvor: ordinacija.hr
Mladi luk pršti vitaminima i mineralima

Mladi luk predstavlja iznimnu nutritivnu riznicu hranjivih sastojaka, ali i okusa. On je sjajan dodatak raznim jelima i može se spraviti na različite načine.

Mladi luk je uzgoje u kineskim vrtovima prije 5000 godina! Jeste li znali kako su drevni Egipćani smatrali da glavica mladog luka simbolizira svemira?

Nutricionistički gledano, mladi luk predstavlja idealnu kombinaciju luka i povrća. On je odličan izvor vitamina K i C, te vrlo dobar izvor vitamina A.

Ako svoje uobičajene recepte želite učiniti ukusnijima, predlažemo da na ulju prvo prodinstate kolutiće mladog luka. Isto tako, možete ga dodati u povrće kao što su cvjetača i krumpir. Gljive se također jako dobro slažu s mladim lukom, i svim kineskim jelima. Budući da ga karakterizira blaži okus od ostalih oblika luka, mladi luk se sjajno slaže sa svim vrstama salatama. Naveliko se koristi u orijentalnoj hrani i kao sastojak i kao ukras.

Mladi luk je iznimno hranjiva biljka koja organizmu pruža niz zdravstvenih prednosti. Bogat je vitaminima i mineralima koji pomažu u liječenju raznih bolesti. Snižava razinu šećera u krvi, saveznik je u borbi protiv gastrointestinalnih problema, liječi prehladu, olakšava probavu i ubrzava cirkulaciju krvi u organizmu.
Izvor: ordinacija .hr

Nema komentara:

Objavi komentar