Kako pravilno zamrznuti povrće?


ARTIČOKE. Uklonite listove, odrežite 1 cm od vrha. Uklonite peteljku i operite. Barite 8-10 minuta u 4 l ključale vode u koju su dodane 3 žličice e-vitamina.


ŠPARGE. Ne zamrzavajte predebele ni pretanke šparge. Uklonite tvrdi dio i na preostalom dijelu ogulite kožicu. Ostavite špargu cijelu ili je izrežite na komade. Barite 4 minute .

MAHUNE. Operite, odrežite krajeve i izrežite u željenu veličinu ili ostavite cijele za salatu. Barite 2 minute.

PROKULICA. Ostavite da stoji pola sata u slanoj vodi. Barite 4 minute .

MRKVA. Ostružite mlade mrkve . Male ostavite cijele, a veće izrežite u željenu veličinu ili oblik . Barite 3 minute.

CVJETAČA. Razdijelite glavicu na cvjetiće. Barite 3 minute u 3 1/2 l vode, kojoj ste dodali 2 žlice C-vitamina.

CELER. Ogulite ga i izrežite u komadiće velike 2 cm . B arite 4 minute.

KORABICE. Operite ih, ogulite i izrežite ili ostavite u cijelom. Barite 1 minutu.

GLJIVE (šampinjoni, vrganji). Skratite stručak i izrežite gljivu na ploške. Kuhajte oko 5 minuta u mlaslacu u malim količinama. Ohladite .

MLADI LUK, PERŠIN, VLASAC. Barite 1 5 sekundi, ohladite i osušite. Zamrznite. Kad želite upotrijebiti, iskošite dok je još zamrznuto.

GRAŠAK. Izvadite grašak iz mahuna i barite 1 minutu.

GRAŠAK ŠEĆERAC U MAHUNI. Operite ga, odrežite krajeve i izrežite u željenu veličinu ili ostavite cijeli. Barite 2 minute.

PAPRIKE. Prepolovite ih napola ili izrežite, a sjemenje uklonite. Barite 2 minute.

savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar