Banana zdrava hrana

Banane nam mogu pomoći i u prevladavanju ili spriječavanju znatnog broja bolesti

Kao što ste već sigurno znali, banane su prava mala skladišta energije, no osim što nam pomažu da ostanemo u dobroj formi, mogu nam pomoći i u prevladavanju ili sprečavanju znatnog broja bolesti.
Banana kao lijek za živce


Banane sadrže visoke količine B vitamina koji pomaže smirivanju živčanog sustava.

Banana, borac protiv stresa

Kalij je vitalni mineral koji pomaže u normaliziranju otkucaja srca, šalje kisik u mozak i regulira količinu vode u tijelu. Kada smo pod stresom, naš se metabolizam ubrzava i tako se smanjuje razina kalija. Ravnotežu možemo vratiti uz pomoć zalogaja bogatog kalijem - banane.

Banana pomaže pri depresiji

Prema nedavnom istraživanju provedenom među ljudima koji pate od depresije, mnogi od njih osjećali su se znatno bolje nakon što su pojeli bananu. Razlog tome je tryptophan koji se nalazi u banani. Tryptophan je vrsta bjelančevine koju tijelo pretvara u serotonin koji je poznat po tome da nas opušta i poboljšava nam raspoloženje.

Bananom protiv povišenog krvnog tlaka

Banana je izrazito bogata kalijem, a sadrži malo soli što ovo voće čini savršenim kod problema sa krvnim tlakom.

Banana ublažava PMS

Vitamin B6 koji se nalazi u banani regulira razinu glukoze u krvi koja utječe na naše raspoloženje.

Banana za anemičare

Banana je bogata željezom i može potaknuti stvaranje hemoglobina u krvi i tako pomoći kod nekih slučajeva anemije.
Banana pomaže poboljšanju pamćenja
Istraživanja su pokazala da banana, zahvaljujući silnom kaliju kojim obiluje, može pomoći u koncentraciji i pamćenju.Banana kao lijek protiv mamurluka

Frape od banane zaslađen medom jedan je od najzdravijih prirodnih lijekova protiv mamurluka. Banana umiruje želudac i uz pomoć meda nadograđuje potrošenu razinu šećera u krvi, dok mlijeko hidrira i blagotovorno djeluje na cijelo tijelo.

Bananom protiv čira na želucu

Banana je jedino sirovo voće koje se može uzimati bez posljedica kod kroničnih bolesti. Zbog svog mekog sastava i glatkoće koristi se kao hrana kod poremećaja rada crijeva . Ona neutralizira prejaku kiselinu i smanjuje nadraženost oblažući unutrašnjost želuca.

Bananom uklonite bradavice

Ukoliko želite maknuti bradavice, uzmite komadić kore od banane, stavite ga na bradavicu sa žutom stranom okrenutom gore. Tako okrenutu koru banane držite sa flasterom ili kirurškim zavojem na bradavici.

Banana za kontrolu temperature

U mnogim kulturama banana se smatra voćem koje hladi i koje može sniziti fizičku i emocionalnu temperaturu trudnica.

www.totalportal.h

Nema komentara:

Objavi komentar