Čokolada i zdravstveni problemi

Čokolada i problemi s aknama i prištićima
Studije su pokazale da većina ljudi čokoladu okrivljuje kao jednog od najvećeg krivca za probleme s aknama i prištićima.


Međutim, ne postoje dokazi koji to vjerovanje potvrđuju. Prema znanstvenim istraživanjima do sada sprovedenim, ne postoji supstanca ni komponenta u čokoladi koja može stvoriti akne i prištiće ili ih pogoršati.Čokolada i prekomjerna debljina
Ukoliko redovito jedete više hrane nego je tijelu potrebno, i nego što stignete potrošiti, višak energije tijelo će spremiti u obliku tjelesne masti. Čokolada je energetski gusta, što znači da sadrži visoku razinu kJ za svoju težinu, otprilike 2200 kJ na 100 g.

Redovito jedenje energetski jake hrane najbrži je način dobijanja viška kilograma, ali bilo bi pogrešno reći da često jedenje čokolade automatski vodi ka prekomjernoj debljini. Krivac za prekomjernu debljinu u globalu je prejedanje, a ne određena vrsta hrane. Osoba koja ne jede previše može sigurno jesti čokoladu bez straha od debljanja.Čokolada i degenerativne bolesti
Antioksidansi, kao npr. katehini, su supstance pronađene u nekim vrstama hrane kao što je čaj, voće i povrće, i mišljenje je kako oni štite tijelo od degenerativnih bolesti kao što su infarkt i rak. Sadržaj antioksidansa u čokoladi otkriven je kao značajno veći nego u čaju.

Čokolada, prvenstveno tamna čokolada, izvrstan je izvor katehina i može pomoći u prevenciji rasta krvnog kolesterola i smanjuje tendeciju zgrušavanja krvi. Naravno, potrebno je još dokaza kako ti rezultati utječu na zdravlje srca. Ako želite potaknuti pritok katehina i zadržati masnoće niskima, pokušajte piti kakao umjesto da jedete čokoladu, koja generalno sadrži puno više masti.
domaci.de

Nema komentara:

Objavi komentar