Zaprženo povrće

8 mladih krumpira, 2-3 mlade tikvice, 4-5 zrelih tvrdih rajčica, 2 zelene paprike, maslac po potrebi, sol i papar, goveđa juha od kocke, peršinovo lišće, 2-3 vel. žlice parmezana. Krumpire ogulite i operite, a ostalo povrće samo operite i sve izrežite na tanje ploške. Vatrostalnu posudu obilato namažite maslacem. Povrće u redovima složite u posudu, pospite soli i paprom, prelijte s nešto otopljenog maslaca i nadolijte toliko juhe da povrće bude gotovo pokriveno. Pecite u pećnici na jačoj vatri (190° C) oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice, i ako je ostalo previše tekućine, odlijte. Povrće pospite parmezanom i peršinom, vratite u pećnicu i na jakoj vatri (250° C) zapecite. Odmah poslužite.

Izvor: www.savjetnica.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar