Zamrzavanje kruha, kolača i drugog tijesta

Ako ispečete više kolača nego što ćete odjedanput upotrijebiti, ostatak zamrznite. Tijesto se može držati i nekoliko mjeseci zamrznuto, a kolači od voća do godinu dana. Nepečena tijesta od kvasca preporučljivo je upotrijebiti unutar jednog mjeseca. Tijesto zamotajte u aluminijsku foliju ili neki drugi papir koji se neće ovlažiti ili propustiti vodu . Tijesta koja ćete služiti topla zagrijte ili pecite u pećnici, a ona koja se služe hladna, kao npr. torte, kolače i kekse, ostavite na sobnoj temperaturi kratko vrijeme prije služenja.

ZAMRZNUTI SENDVIČI Kriške kruha namažite maslacem, nadjenite nadjevom, uvijte u papir i zamrznite. Nadjeve pravite od mesa, sira ili prerađene ribe. Nemojte upotrijebiti svježe povrće ili drugi materijal koji otpušta vodu, a koja se može uvući u kruh. Zamrznuti se sendviči potpuno odmrznu za 4 sata.

Izvor: www.savjetnica.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar