Slatko od višanja

Zrele zdrave višnje operite , očistite od peteljki , dobro ocijedite i izvadite im koštice spravicom za vađenje koštica ili tupom stranom ukosnice. Sada u veliku posudu slažite red šećera, red višanja, dok ne potrošite višnje i šećer. Na 1 kg višanja stavite 1 kg šećera. Posudu s višnjama kuhajte na vrlo laganoj vatri dok se sav šećer ne otopi. Tada kuhanje nastavite na jakoj vatri. Kad je slatko dovoljno gusto, maknite sa štednjaka, pokrijte mokrim ubrusom i ostavite 15 do 20 minuta. Višnje će za to vrijeme pustiti sok . Slatko vratite na štednjak i kuhajte dok se sa kuhače odvajaju po dvije kapi soka odjednom. Zatim ga uklonite s vatre , opjenite ga, pokrijte mokrim ubrusom i ostavite tako do drugog dana. Tada punite njime čiste i suhe staklenke, zavežite ih celofanom i ostavite na suhom i hladnom mjestu.

Izvor: www.savjetnica.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar