Recepti sa špinatom

Puding od špinata
Dvije pune šake sirovog špinata , peršun i luk sitno izrežemo , isto tako 1  1/2 žemičku bez kore omekašanu u mlijeku i izgnječenu , sve pomiješamo i stavimo na vreli maslac , malo pirjamo i ostavimo da se hladi . U međuvremenu izrežemo na sitne komadiće ostatke od pečenja , »brizle« i sl . U pirjanu smjesu umiješamo 4 žumanjka, meso i malo soli,  isto tako snijeg od 4 bjelanjka i sve zavežemo u ubrus namazan maslacem . Kuhamo jedan sat u slanoj vodi, ostavimo zatim 5 minuta na velikoj cjediljki da se slegne , odvežemo i stavimo na pladanj, uklonimo ubrus i preko toga polijemo malo umaka od maslaca.

Kobasice od špinata
Ispečemo prženo tijesto izrežemo na 4 dijela. Zatim pomiješamo sitno izrezani kuhani špinat sa malo maslaca , žumanjaka i kiselo vrhnje , dodamo sol , mrvice i snijeg, time premažemo tijesto i zamotamo ih. Stavimo u plosnatu posudu, pa u pećnicu i kad je već dobilo lijepu smeđu boju i kad je tvrdo pečeno, dodamo kiselo vrhnje umućeno sa žumanjcima te odmah poslužujemo.
Izvor:www.savjetnica.com


Nema komentara:

Objavi komentar