Prženi luk

3-4 velika slatka makedonska luka, ledena voda, 2 jaja, 2 1/2 dl kiselog mlijeka, 2 1/2 dl brašna, 1/2 male žlice soli, sode bikarbone, masnoća za prženje. Luk očistite i izrežite na dehlje ploške. Razdvojite ih tako  da dobijete kolutove. Stavite u ledenu vodu da stoji 2-3 sata. Zatim vodu ocijedite i kolutove luka krpom osušite. Jaja dobro izlupajte, dodajte kiselo mlijeko i brašno koje prije izmiješate sa soli i nešto sode bikarbone. Sve umutite u jednoličnu masu. Kolutove luka umačite u priređeno tijesto i pržite u puno masnoće na srednje jakoj vatri dok ne budu zlatnosmeđi. Prženi luk stavite na papirnati ubrus da se upije suvišna masnoća. Odmah poslužite.

Izvor: www.savjetnica.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:




Nema komentara:

Objavi komentar