Nakon dijete četiri od 10 žena još su deblje

Čim žena dosegne željenu težinu, kočnice popuste i nakon dijete jede više nego prije. Već 21 dan nakon dijete kilaža se obično vraća i premašuje. Pokazalo je to istraživanje provedeno među 2.000 'dijetašica'.
Zbog nedovoljne informiranosti i slabe edukacije, četiri od 10 žena koje su na dijeti na kraju su još deblje, pokazalo je istraživanje, a nutricionisti upozoravaju da se to događa zbog nezdravih dijeta, jer se žene hrane loše i premalo, prenosi vecernji.hr.

S obzirom da se mnoge žene izgladnjuju za vrijeme takvih dijeta, nije ni čudo što na kraju navale na hranu i dobiju još više kilograma.

Čim žena dosegne željenu težinu, kočnice popuste i nakon dijete žene jedu više nego prije. Već 21 dan nakon dijete kilaža se obično vraća i premašuje.

U istraživanju je sudjelovalo 2.000 žena u dobi između 18 i 65 godina koje su redovito na dijeti.

Žene na dijetu najčešće idu kad se vide u ogledalu prije ljeta ili kad se neugodno iznenade nakon što se vide na fotografijama. Za dijetu se odlučuju i nakon komentara partnera ili prijatelja.

U prosjeku dijete traju 10 dana, a jedna od 10 žena odustaje već nakon prvog dana. Zbog toga krive sebe i nedostatak volje, a i druge koji pred njima jedu. Neke se ne mogu suzdržati pa često pojedu ostatke koje ne pojedu njihova djeca.Su.B. 

Nema komentara:

Objavi komentar