Kukuruzna kaša

Kaša od kukuruznog brašna, gljiva i majčine dušice, jednostavan je i hranjiv obrok i pravi odmor za želudac. 

Za osam osoba

Sastojci:

1 žlica biljnog ulja
1 šalica nasjeckanog luka
2 češnja češnjaka, nasjeckana
2 žlice samljevenih listova majčine dušice
4 šalice šampinjona (probajte i s drugim gljivama, možda shiitake)
2 šalice pileće juhe
1/2 žličice soli
1 šalica kukuruznog brašna
1 šalica mlijeka
4 veća jaja

Upute za pripremu:

1. Ugrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Na vatri ugrijte ulje i pirjajte češnjak, luk i majčinu dušicu, 3 do 5 minuta. Prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.

3. Na istoj tavi pirjajte gljive, oko 8 minuta.

4. U lonac stavite pileću juhu i sol. Pustite da prokuha. Postepeno dodajte kukuruzno brašno, neprestano miješajte. Pustite da kuha i miješajte jednu minutu.

5. Maknite s vatre i dodajte češnjak, luk i majčinu dušicu, mlijeko i žutanjke.

6. Od bjelanjaka načinite snijeg pa pažljivo dodajte u smjesu s kukuruznim brašnom.

7. Sve prebacite u pripremljeni kalup za pečenje.

8. Pecite 35 do 40 minuta dok se malo ne napuhne. Ako želite, ukrasite listovima majčine dušice. Poslužite odmah.

http://www.tvorac-grada.com/forum/
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar