Korisni savjeti za pripremu voća

VOĆNI ŽELE brže će se stisnuti ako mu za vrijeme kuhanja dodamo malo soka od limuna.

ŽELE ćemo lakše istresti ako oblik (modl) pokrijemo mokrom vrućom krpom i držimo ga kratko vrijeme nad vodenom parom .

CELOFANSKI PAPIR NA STAKLENKAMA za ukuhavanje voća i povrća lako će se primiti, a kasnije odlijepiti, ako ga prije umočimou alkohol ili rakiju.

STAKLENKE ZA UKUHAVANJE neće puknuti dok u njih ulijevamo vruću tekućinu ako ih vruće isperemo ili zagrijemo u pećnici, a za vrijeme ulijevanja podmetnemo pod njih vlažnu krpu .

VOĆE I POVRĆE NEĆE PLJESNIVITI ako staklenke prije punjenja operemo u salicilnoj kiselini ili alkoholu, i još mokre iskrenemo na čistu krpu da se ocijede , ili ih bez brisanja osušimo u vrućoj pećnici.


Izvor: www.savjetnica.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar