Domaća kuhinja zdravija i jeftinija

Sve što zahtjeva od čovjeka je prilagođavanje konstantnim promjenama i brzom načinu života. U tom modernom ritmu čovjek sve više zaboravlja na domaću kuhinju i okreće se umjetnim obrocima.

Slijedi preporuka jela na kojima možete uštediti i kojom domaćom pripremom možete uvelike poboljšati svoje zdravlje.

Supa

Iako supa iz vrećice ima jako dobar okus naš organizam nije baš siguran da ste pravu stvar izabrali. Kupovna supa je bogata natrijem koji dolaze u njoj. Kuhajući izbacujete nepotrebne sastojke, a dodajući prirodno povrće dobivate neusporedivo bolju boju i okus.

Domaće slastice

Možda niste nikad probali, ali slastice možete i kući pripremiti rastapanjem šećera u vatrostalnoj posudi, uz dodavanje okusa voćnog soka, jogurta, suhog voća i sl. Najbolja stvar je što te slastice možete i zalediti.

Voćne žitarice

Kombinaciju žitarica i suhog voća možete nabaviti u najobičnijoj trgovini. Međutim možete ih i sami sušiti, kuhati i čuvati. Takve namirnice su zdravije i organizmu jačaju imunitet.

Umak

Umaci su odlično mjesto gdje možete uštedjeti novac. Možete koristiti domaći luk i začine koje imate kući. Kuhajući meso iz hladnjaka dobivate daleko zdraviju namirnicu uz tjestenjinu nego što možete dobiti konzumirajući umak iz konzerve ili vrećice.

Pica

Ako niste stručnjak za picu, možete i kupiti gotovo tijesto, a onda sa domaćim paradajzom i domaćim začinima upotpuniti pica okus. Ovim potezom niste samo uštedili, nego i učinili puno za zdravlje Vas ili Vaše djece.

 domaci.de


Nema komentara:

Objavi komentar