Atkinsonova dijeta

Ovom dijetom isključujemo unos ugljenih hidrata u naš organizam, kako bi pomogli organizmu da se očisti od naslaga sala tj. da počnu da se tope.

Šta je najvažnije kod ove dijete: nećete biti gladni, ne morate jesti tri puta na dan, ne trebate meriti hranu i posebno spremati obroke, ne morate piti tablete ili čajeve protiv pojačanog apetita, ne morate trčati, raditi gimnastiku ili ići na akupunkturu.

Kako deluje: sa potpunim isključenjem unošenja ugljenih hidrata u naš organizam naše vlastite naslage sala jednostavno se tope.

Sa dijetom početi, recimo u ponedeljak, sa prvih šest dana gubite 5 Kg, a svaki sledeći dan ste za 1 Kg lakši, svako jutro 1 kg manje i za 24 dana možete izgubiti i do 20 Kg.

Ali oprez ako samo jedan dan samo jednom pojedete komadić hleba veličine nokta ili bilo koju sitnicu koja sadrži ugljeni hidrat (i od one hrane koju ćemo navesti da se ne sme jesti) organizam će izvući iz nje ugljene hidrate i blokirati uzimanje istih iz masnih naslaga.

Suština dijete je da na primer skuvate povrće koje najviše volite, stavite u to meso koje najviše volite, sve začinite (so, biber,vegeta, beli luk, i ostalo sitno povrće, malo ulja) i skuvate malo veću količinu za ceo dan. Kada ste gladni možete jesti gotovo stalno i dok se ne osetite sitim. Tako kreirate obrok za svaki dan od hrane koja se sme jesti.

Ponavljamo da se ne sme jesti hrana koja sadrži ugljene hidrate!

Zabranjeno:

Hleb, krompir, brašno, pirinač, sočivo, pasulj, grašak, mrvice prezle, pohovano meso, kikiriki, boranija, lešnik, viršle (nema zaprške ni za jedno jelo).
Nijedna vrsta mlečnog proizvoda nije dozvoljena, ni mleko, kisela ili slatka pavlaka, jogurt, kefir, razni pudinzi mlečni i voćni, margarin, šlag, nijedna vrsta kolača, šećer, čokolada, razne grickalice slatke ili slane, sladoled, nijedna vrsta sira.
Nijedna vrsta voća tj. ništa što se zove voće.

Da bi nadoknadili potrebu za gore navedenom hranom tj. prehrambenim proizvodima potrebno je da obavezno uzimate sledeće vitamine sa početnim danom dijete:

Vitamin C - 1 tableta dnevno
Vitamin E - 1 tableta dnevno
Kalcijum magnezijum, Cink - 1 tableta dnevno

Ovu dijetu možete držati onoliko dana koliko želite kilograma da smršate.
Za ovu dijetu je dokazano da osoba koja je držala i smršala za mesec dana 20 Kg po prestanku dijete trebalo joj je 2 godine da počne dobijati na težini.

Znači nije opasna za zdravlje sve dok se pridržavate svih uputstava, već je naprotiv korisna jer organizam oslobađa bespotrebne masnoće, odnosno sala.

Sva hrana koja ovde nije napisana se ne jede.

Hrana koju možemo jesti!

Junetina, piletina, teletina, svinjetina, jagnjetina, guska, patka, ćurka, sve vrste jetrica, divljač na sve načine osim pohovanog, znači može kuvano pečeno, roštilj, možete jesti i čvarke ali bez hleba, sušeno meso, kobasice osim viršli i sve vrste suhomesnatog.

Sve vrste riba:
Morske ribe, slatkovodne ribe i sve vrste ribljih konzervi (tunjevina, sardine, skuše sa i bez povrća).

Sve vrsta salata:
Sveža zelena, paprike sveže ili pečene, paradjz, krastavci, svež ili kiseo kupus, cvekla, salata od morskih plodova,salata of luka, radić zeleni ili crveni, spanać svež kao salata, sve salate začiniti sa uljem, sirćetom, solju, biberom, ajvar, naravno po želji.

Jaja mogu na sve načine

Sve vrste povrća:
Karfiol, blitva, spanać, praziluk, kelj, kupus, kiseli i slatki, špargle, artičoke, patlidžan, keleraba, šargarepa, peršun, celer, rotkva i prokelj.

Možete piti:
Mineralnu vodu, tonik voda, crna kafa i sve vrste čaja bez šećera a sa natrenom ili saharinom obavezno i limunada.

domaci.de 

Nema komentara:

Objavi komentar