Asai bobice - novo svjetsko čudo

Voće koje čuva zdravlje, vitkost i mladost

Dovedite telo do savršenstva, izgledajte mlađe, pojačajte libido, sprečite mnoge bolesti i poboljšajte pamćenje − ovaj efekat postići ćete lako ako ubacite asai bobice na vaš meni. Predstavnici Svetske zdravstvene organizacije prozvali su ovo voće „super hranom“, „božijim plodom“, „energetskom bombom“... Otkrivamo vam zašto je ova namirnica toliko cenjena.

Oko 10 odsto bobice sadrži jestivu celulozu koja je veoma korisna za varenje, a 90 odsto su sitne semenke. Najbolje je jesti samo kožu i plod

U pitanju je malena tamnoljubičasta bobica koja raste samo u Brazilu i to na posebnim palmama u šumama Amazona. Ima kombinovan ukus čokolade i borovnice, a tajna brazilskog delikatesa je u ogromnoj koncentraciji antioksidanasa − ima tri puta jaču koncentraciju od borovnice i čak 10 puta više od crnog grožđa, što je svrstava u najjači prirodni antioksidans na svetu. Bogata je amino kiselinama i esencijalnim masnim kiselinama, a kora joj je rudnik prirodnih vlakana. Sve ovo je i ključno objašnjenje, ako se pitate kako 4 puta lakše ubrzava metabolizam i doprinosi mnogim blagodetima.NUTRICIONISTI PRIZNALI NEVREROVATNE EFEKTE
Asai voće ima neverovatan efekat − poboljšava rad creva, oslobađa otrove i višak tečnosti iz organizma

 Iako u javnosti stalno ponavljaju da nije u pitanju tajni, čarobni napitak, nutricionisti širom sveta priznali su da ovo voće ima neverovatan efekat − ne utiče direktno na gubitak težine, ali poboljšava rad creva, oslobađa otrove i višak tečnosti iz organizma, što direktno utiče na topljenje masnih naslaga. Rezultati su vidljivi posle desetak dana intenzivnog korišćenja, a u pitanju je potpuno normalan, prirodan podsticaj organizmu.

Stručnjaci preporučuju i zdravu ishranu, fizičku aktivnost da bi se pospešila pozitivna dejstva asai bobica.
A, ako se odlučite da dopunite svoju ishranu, preporučena dnevna doza je od 1.000 do 4.000 mg, što je daleko manja porcija od one koju Brazilci jedu, jer je procenjeno da je čak 42 odsto njihove ishrane bazirano na ovom voću.
U brazilskoj narodnoj medicini ulje asai se koristi za lečenje dijareje, koren za poboljšanje krvne slike i protiv žutice, kora ploda je dobra za čireve, a od semena se pravi čaj protiv povišene temperature. Esencija korena se koristi i za malariju, hepatitis, dijabetes, gubitak kose, krvarenja, bolesti bubrega, menstrualnih bolova i bolova u kostima.


Poznata američka voditeljka kaže da je uz pomoć asai voća za godinu dana uspela da se oslobodi 20 kilograma


POZNATI ZALJUBLJENICI U NEOBIČNO VOĆE


Jedna od prvih koja se zauzela za ovo bobičastvo voće je američka TV zvezda Opra Vinfri.
− Oslabila sam 20 kilograma za godinu dana, bez ikakve muke. Osećam se baš dobro, a najvažnije mi je što sam stabilizovala svoj problem sa tiroidnom žlezdom koji imam godinama – priznala je voditeljka, kojoj se zdušno priključila i koleginica Rejčel Rej. Ona je na početku bila skeptična, ali je posle nekoliko meseci korišćenja oduševljena.
− Svakome bih preporučila ovo voće. Iako nemate nikakve zdravstvene probleme, možete ga jesti, koristiti kao dodatak ishrani i osećaćete se bolje. Neverovatna je moć koja se krije iza tako male voćke. To je najprirodniji način da ubrzate metabolizam − objasnila je.

U ludilu za ljubičastim plodovima priključio se, verovali ili ne, Bred Pit. On je zbog uloge imao zadatak da smrša.
− Morao sam za kratko vreme da izgubim 5 odsto težine. Spremao sam se za ulogu trenera i bili su mi potrebni mišići. Zato sam uz saglasnost svog nutricioniste uzeo asai beri za topljenje masnih naslaga, ali i zbog podizanja energije. Meni je uspelo!
Inače, asai je neophodan dodatak ishrani džijudžicu borcima, surferima i sportistima, uopšte. Mnogi priznaju da lakše treniraju i nižu uspehe na borilištima.
− Imam mnogo više energije od kada koristim asai. Spreman sam za sve zadatke koji se od mene očekuju – kaže Royce Gracie, džijudžicu borac iz Brazila.
Kako do manje kilograma sa asai bobicama?
Bilo da se opredelite za asai sok, ili sušeno ili zamrznuto voće – ako želite da oslabite, uključite ovu namirnicu u vaš meni. Svaki oblik će biti blagotvoran za organizam, ali se, ipak, pazite. U pitanju je skupa namirnica, pa se proizvođači često bave varkama: mešaju njen sok sa vodom, dodaju sok od grožđa, borovnice, što onda umanjuje dejstvo asai bobice. Ako kupite neki dodatak ishrani sa asai bobicama proverite distributera. Pilule i kapsule mogu imati pozitivan efekat, ali samo ako su kvalitetnog sastava.


Recepti:
Caka sa asai beri je što raste samo u zabačenim delovima Amazona. Spada i u „kvarljivu robu“, pa mora da se čuva na hladnom, a najčešće se distribuira ili kao zamrznuta ili u obliku tableta ili praha.

Čokoladni šejk
Šolja mleka, sok od asai beri bobica, kašika proteinskog čokoladnog praha, mala kašika niskokaloričnog sira, jedna banana − sve izmiksajte i imaćete neverovatno kvalitetan i hranljiv napitak.

Asai doručak
Uzmite dve kašike asai korena, 1 bananu iseckajte na komade i prelijte sokom od pomorandže. Zatim miksajte u blenderu dok masa ne bude kompaktna. Ovo će biti prava bomba za naporan dan.

 domaci.de
{Zena}

Nema komentara:

Objavi komentar