Voćni senf

Za to se upotrebljavaju zrele , ali tvrde šljive , breskve , male kruške, jabuke , kore dinja , bundeve itd . očišćene , prve čitave , posljednje narezane na komadiće . Izvaže se voće , uzme isto toliko šećera i očisti ga sa malo vode , dok se voće, svaka vrsta posebno , prokuha i ostavi na situ da se rashladi . Onda se stavi u još vruć šećer i ohlađeno, pokriveno papirom ostavi na hladnom mjestu.

Nakon 24 sata se prokuha i ponovo ostavi stajati, što se ponovi i treći dan, a za 50 dkg voća se pomiješa 7 dkg gorušičnog brašna s jednim dijelom vrućeg šećera i miješa dok ne postane cjelina. Kada su sve vrste tako spremljene, stavi ih se pomiješane sa crnim orasima, smokvama i cedrelinim komadima (ukuhani sa šećerom) , te gorušičinim šećerom u staklenke ili male bačve.
izvor:www.savjetnica.com


Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:





Nema komentara:

Objavi komentar