Kuharski savjeti za jabuke

JABUKE se neće smežurati ako se prije pečenja premažu maslacem ili nekom drugom masnoćom.
AKO JABUKE u piti neće da se omekšaju premda je kolač već pečen, treba ih poškropiti s malo ruma, na njih staviti par komadića maslaca, pokriti alu-folijom i prepeći još kojih 5 min. Tada će jabuke sasvim omekšati.
JABUKE PEČENE . Svaku jabuku posebno zamotati u alu-foliju . Staviti u pećnicu ili roštilj i jabuke će biti meke za kojih desetak minuta a zadržat će izvrstan ukus.
JABUKE UVENULE lakše se gule ako ih najprije časak uronim o u ključalu vodu .
JABUKE NAKON LJUŠTENJA neće požutiti ako ih odmah stavimo u hladnu vodu kojoj smo dodali par kapi limuna ili octa.
JABUKE ZA ZIMU treba spremati na police drškom prema gore , ili ih položiti na suhu piljevinu . Odabirati samo svježe ubrane , zdrave i kiselkaste jabuke .
Izvor:www.savjetnica.com

Nema komentara:

Objavi komentar