Kava u službi zdravlja i ljepote

Mnogi od nas ne mogu zamisliti dan bez kave, bilo da je riječ o brzoj jutarnjoj na nogama ili ugodnoj popodnevnoj u najdražem kafiću. Kava je definitivno najdraži napitak Hrvata. Jeste li znali da ona pozitivno utječe i na trening jer kofein potiče sagorijevanje kalorija? Uz to ovaj crni napitak štiti od brojnih bolesti jer je bogat antioksidantima.

Svi znamo da trebamo piti dovoljno tekućine, no toga se ipak ne pridržavamo koliko bismo trebali. Dok se prije vjerovalo da kava negativno utječe na naš postotak tekućine u tijelo, danas nutricionisti naglašavaju da je to mit. Ona se također može ubrajati u dnevni unos tekućine.

Kava jača duh i tijelo, budi našu psihu, stimulira mišiće, potiče krvotok i pozitivno utječe na naše pamćenje.

Kofein je izvrstan za dobar trening. Uz pomoć njega ćete poboljšati svoju izdržljivost. Već i samo jedna šalica kave potiče sagorijevanje kalorija. Uz kavu dobivate i do 30 posto potrebne energije za treninge izdržljivosti.

 Kava je pravo oružje za ljepotu. Njen prah je odličan kao piling kože jer jača stanice i čini kožu glatkom.

 Nije samo dobra kao piling. Brojna istraživanja su pokazala da kava štiti od raka kože.

Nekad nam je potrebna samo dobra kava s mlijekom nakon napornog radnog dana kako bi se osjećali bolje. No kava nije samo ukusna. Tri do pet šalica kave dnevno je zdravo, jer ona sadrži antioksidante. Zbog toga je odlična u borbi protiv stresa i usporava proces starenja.

Kava pozitivno utječe na naš seksualni život. Muškarci i žene koji redovito piju kavu, češće uživaju u seksu. Uz to, kava poboljšava pokretljivost spermija.

Tko redovito pije kavu, smanjuje rizik obolijevanja od dijabetesa tipa dva, a to možemo zahvaliti antioksidantima koji se nalaze u ovom crnom napitku.

Ujutro nam je potrebna barem jedna šalica kave kako bi se razbudili i bili spremni za novi radni dan. Jedna finska studija je pokazala da kava ne utječe samo pozitivno kratkoročno, nego smanjuje rizik obolijevanja od Alzheimerove bolesti.
izvor: www.savjetnica.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:

Nema komentara:

Objavi komentar