Kako zamrznuti voće?

PIRE OD JABUKA. Jabuke kuhajte za pire po vlastitom receptu, dodajte C-vitamin, ohladite, zapakirajte i stavite u frizer.

BRESKVE I MARELICE . Izaberite samo potpuno zdrave i zrele plodove . Svaki plod ogulite i prepolovite. Odmah stavljajte u staklenku, prelijte srednje gustim ili gustim sirupom i dodajte C-vitamin. Odmah zamrznite.

CRNE BOBICE, KUPINE, MALINE, RIBIZ. Operite ih u hladnoj vodi i osušite. Zamrznite bez ikakvih dodataka, ili s gustim sirupom ili pomij ešane samo sa šećerom. Na 1 1/2 del voća dodajte 2 del šećera i miješajte lagano dok se šećer ne otopi. Zamrznite.

VIŠNJE I TREŠNJE. Izvadite košticu. Prelijte ih gustim sirupom, u koji ste dodali C-vitamin, ili samo šećerom. Na 1 l voća dodajte 2 del šećera. Izvrsna su kombinacija izmiješane višnje i trešnje .

Izvor: www.savjetnica.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:





Nema komentara:

Objavi komentar