Grožđe je hrana bogova

Ženama se preporučuje da konzumiraju deci do deci i po vina dnevno, uz obrok naravno, a posebno je zdravo crno vino zbog veće koncentracije polifenola koji imaju antioksidativno svojstvo


Zašto grožđe ne bi postalo tvoja omiljena grickalica? Zdravo je, slatko, sočno, može se pripremati na razne načine; konzumirati suvo, sveže, u vidu vina, rakije, kompota, kao prilog uz jela od mesa (u bešamelu uz pačetinu recimo, njam…). Naravno, ono sadrži određeni broj kalorija, ali koje voće ih nema? Zapravo priča o grožđu poprima sasvim novu dimenziju ako joj dodamo činjenicu da sadrži flavonoide, tvoje nove najbolje zdravstvene drugare!

Naučnici su se odavno poigrali sa ovom poslasticom u cilju provere uticaja iste na pacove koji su živeli na slanoj, masnoj „dijeti“ kakvu uostalom i mi dvonošci često praktikujemo. Pokazalo se da konzumiranjem grožđa blagotvorno delujemo na organizam u celosti, te se kasnije postupak ponovio i na ljudima i smatra se da konzumacija ovih slatkih bobica pomaže u smanjenju krvnog  pritiska! Poboljšava se rad srca, smanjuju upalni procesi, a stepen oštećenja srčanog mišića kod pacova zdravo hranjenih je bio znatno manji!

 Ženama se preporučuje da konzumiraju deci do deci i po vina devno, uz obrok naravno, a posebno je zdravo crno vino zbog veće koncentracije polifenola koji imaju antioksidativno svojstvo.

U svakom slučaju, sezonu jeseni iskoristi maksimalno, jer unos bilo kog oblika ovog voća će delovati blagotvorno na tvoj izgled i organizam. Stoga, nazdravlje!

izvor: www.zenskikafe.com
Više informacija o zdravlju i prehrani možete pronaći na:


Nema komentara:

Objavi komentar