Svaka dijeta ima svoje zamke

Svjesni ste da se obilje kalorija krije u alkoholnim napicima koja uz to i potiču apetit. Klonite se i slatkiša i zašećerenih jutarnjih žitarica. No, još je uvijek velik broj namirnica koje mogu zavarati.
 
U mnogim obrocima i napicima kriju se skrivene kalorije zbog kojih nikako da skinete višak kilograma. Trebate imati na umu da za održavanje trenutne težine trebate unositi oko 2.000 kalorija na dan, dok je za mršavljenje potrebno tek oko 1.500 kalorija na dan.

Pogledajte neke od češćih kalorijskih zamki:

Voda obogaćena vitaminima ili specifičnim okusima

Osim vitaminima, ova je voda bogata i kalorijama. Jedna bočica u prosjeku sadrži najmanje 350 kalorija.

Jogurt s manjim udjelom masti ili voćni jogurt

Možda i ima manje masti, ali u ovaj se jogurt obično dodaje šećer. Držite se zato najobičnijeg jogurta.

Kava sa šlagom, mlijekom ili cappuccino

Šlag, vrhnje, mlijeko, šećer...sve to je puno kalorija. Jedna veća doza može imati jednaku količinu kalorija kao i pivo.

Sir

Mnogi ga koriste i dok su na dijeti, no sir je jedna od kaloričnijih namirnica. On je i dobar izvor kalcija i dugih hranjivih sastojaka, pa ga ipak nemojte sasvim zanemariti - budite umjereni.

Banane

Jedna banana sadrži oko tri puta više kalorija nego jedna jabuka. Ako želite izgubiti na kilaži, ne jedite više od jedne na dan. S obzirom da je bogat izvor kalija, ne odričite se banane - kao i kod većine drugih namirnica, samo pazite na količinu.

Dijetna hrana

Ova hrana doista može biti niskokalorična. Ali ni to nije dobro. Naime, određeni dijetni obroci sadrže premalo kalorija i jednostavno ne mogu utažiti glad. A budući da ne sadrže potrebna vlakna ili proteine, od sitosti ni 's'. Prijeti vam prejedanje.
izvor: www.ljepotazene.ba

Nema komentara:

Objavi komentar