Svjetske tajne dobrog zdravlja

Pet naroda, pet recepata za dugovječnost!
Svaki kutak svijeta ima svoju tajnu zdravog života. Zavirili smo u pojedine krajeve i odškrinuli tajne dugovječnosti. Saznajte kakav način života u kombinaciji s kulturom i darovima prirode je vrijedno usvojiti.

1. Japanska posla

Ovaj narod zemlje izlazećeg sunca po svim istraživanjima živi duže od bilo kojih drugih pripadnika nacija na zemaljskoj kugli. Razlog tom je i način prehrane. Naime, Japanci imaju "politiku" zvanu hara hachi bu što znači da jedu dok nisu 80% puni. U tom trenutku ste po njihovom vjerovanju 100% puni samo ta informacija još uvijek nije doprla do mozga.2. Ruska ruža

Rusi za sve koriste biljku zvanu Planinska ruža (Rhodiola rosea). Raste u arktičkom području a dobra je u liječenju infekcija, mučnina, depresije i nervnih poremećaja. Također pomaže u borbi protiv stresa što je čini savršenim lijekom za boljke 21. stoljeća.

3. Indija s curryjem

Česti sastojak svij indijskih jela je začin curry koji se radi od biljke kurkume često korištene u Ayurveda medicini. Veliki je antioksidans, sprečava upale te je izrazito koristan u borbi protiv Alzheimerova bolesti.

4. Grčka siesta

Jedna od grčkih tajni dugovječnosti često primjenjivana u svim priobalnim područjima pa tako i u Hrvatskoj je siesta. Samo 30 minutni san u popodnevnim satima, kako istraživanja pokazuju, uvelike umanjuje mogućnost srčanih oboljenja.


5. Panama s 5 šalica kakaa

Nedavno istraživanje plemena Kuna s područja države Panama pokazalo je kako dug život i dobro zdravlje njihov pripadnika je rezultat ispijanja i do nekoliko šalica neprocesuiranog kakaa. Bogat flavonoidima i antioksidansima kakao sprečava dijabetes, karcinom i srčane bolesti.

Nema komentara:

Objavi komentar