Pazite šta jedete !


image
Ako ste jedni od onih koji redovno preskaču čitanje etiketa na prehrambenim proizvodima, nakon ovog ćete zasigurno promijeniti svoje navike i obratiti veću pažnju na hranu koju unosite u svoj organizam.
Doktori i nutricionisti u cijelom svijetu već se godinama trude upozoriti na važnost čitanja etiketa na prehrambenim proizvodima. Informisanje o sastojcima hrane koju unosite u organizam od velike je važnosti, budući da otkriva neke od najgorih loše čuvanih tajni prehrambene industrije.

1. Prosječni posjetilac restorana brze hrane godišnje pojede 12 stidnih dlaka

Nažalost, neizbježno je da se u restoranu u vašem obroku nađe pokoja vlas kose, ili još gore, stidna dlaka nekog od zaposlenika. Jedno je američko istraživanje pokazalo da se među nepozvanim gostima u našoj hrani one redovno nađu. A kako su došle tamo, ne želimo ni pomisliti.

2. Piletina koja je sve osim - piletine

Ako ste fan pilećih nuggeta, možda ćete sada promijeniti mišljenje. Naime, prije nego što postanu ukusni hrskavi objed, nuggeti su obična ružičasta pasta koja nastaje u procesu izbacivanja kosti iz mesa.

3. Ukusni gumeni bomboni - od izmeta!

Glavni sastojak gumenih bombona je šelak - izmet tajlandskog insekta koji se zove Kerria lacca.

4. Tajni sastojak Coca-Cole

Ova strogo čuvana tajna sastoji se u činjenici da jedna limenka pića sadrži deset kašika šećera, što je 100 posto preporučene dnevne količine.

5. Znate li šta je zapravo sir?

Svi proizvodi koji se prodaju kao procesuirani ili pasterizirani sirni proizvodi u sebi sadrže aditive, hemikalije i pojačivače okusa koji čine 49% ukupne mase tog proizvoda.

source: 24sata.info

Nema komentara:

Objavi komentar